Deutsch | English |
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Sprachgebrauch | usage |
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Novel Food | novel food |
Functional Food | functional food |
„Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues“ (überarbeitete Fassung), erstellt vom GEMS/Food Programme in Zusammenarbeit mit dem Codex Committee on Pesticide Residues, veröffentlicht von der Weltgesundheitsorganisation 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). | Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues (revised), prepared by the GEMS/Food Programme in collaboration with the Codex Committee on Pesticide Residues, published by the World Health Organisation 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). |
Canadian Food Inspection Agency oder befugte Außenstelle | Canadian Food Inspection Agency, or its authorised offices |
nach Anhörung des Wissenschaftlichen Ausschusses für kosmetische Mittel und für den Verbraucher bestimmte Non-Food-Erzeugnisse, | After consulting the Scientific Committee on Cosmetic Products and Non-Food Products intended for Consumers, |
…über schwankende Pestizidrückstände in Obst und Gemüse (vom SCP am 14. Juli 1998 abgegeben) http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scp/outcome_ppp_en.html | …pesticide residues in fruit and vegetables (opinion expressed by SCP on 14 July 1998) http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scp/outcome_ppp_en.html |
„Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues“ (überarbeitete Fassung), erstellt vom GEMS/Food Programme in Zusammenarbeit mit dem Codex-Komitee für Rückstände von Pflanzenschutz- und Schädlingsbekämpfungsmitteln, 1997 von der Weltgesundheitsorganisation veröffentlicht (WHO/FSF/FOS/97.7). | Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues (revised), prepared by the GEMS/Food Programme in collaboration with the Codex Committee on Pesticide Residues, published by the World Health Organisation 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). |
Stellungnahme des Wissenschaftlichen Ausschusses „Pflanzen“ vom 14. Juli 1998 zu Fragen im Zusammenhang mit der Änderung der Anhänge der Richtlinien 86/362/EWG, 86/363/EWG und 90/642/EWG des Rates (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/index_en.html). | Opinion of the Scientific Committee on Plants regarding questions relating to amending the annexes to Council Directives 86/362/EEC, 86/363/EEC and 90/642/EEC (Opinion expressed by the Scientific Committee on Plants, 14 July 1998) (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/index_en.html). |
…Artikel 8 Absatz 2 der Richtlinie 89/556/EWG in einer Liste auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm. | …and listed in accordance with Article 8(2) of Directive 89/556/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm. |
(Diese Plakate sind auf folgender Website verfügbar: http://ec.europa.eu/food/fs/ah_pcad/ah_pcad_importposters_en.html). | (The notices can be found at: http://ec.europa.eu/food/fs/ah_pcad/ah_pcad_importposters_en.html). |
http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/index_en.htm , und wo das Sperma entnommen wurde. | http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/index_en.htm and where the semen was collected. |
Daten zur Auswirkung der neuen TEF-Werte sowie die jüngsten Vorkommensdaten können dem wissenschaftlichen Bericht „Results of the monitoring of dioxin levels in food and feed“ [3] (Ergebnisse der Überwachung der Dioxingehalte in Lebens- und Futtermitteln) der Europäischen Behörde für Lebensmittelsicherheit (EFSA) entnommen werden. | The data on the effect of the new TEF values and the recent occurrence are compiled in the European Food Safety Authority’s (EFSA) scientific report ‘Results of the monitoring of dioxin levels in food and feed’ [3]. |
Ausschließlich zugelassene Besamungsstationen, die gemäß Artikel 11 Absatz 4 der Richtlinie 92/65/EWG des Rates auf der Website der Kommission aufgeführt sind: http://ec.europa.eu/food/animal/approved_establishments/establishments_vet_field_en.htm | Only approved semen collection centres listed in accordance with Article 11(4) of Council Directive 92/65/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/approved_establishments/establishments_vet_field_en.htm |
…17 Absatz 3 Buchstabe b der Richtlinie 92/65/EWG in einer Liste auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/ovine/index_en.htm. | …and listed in accordance with Article 17(3)(b) of Directive 92/65/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/ovine/index_en.htm |
muss von einem nach Artikel 3 der Entscheidung 2000/258/EG des Rates zugelassenen Laboratorium durchgeführt werden (Liste der zugelassenen Laboratorien abrufbar unter http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/approval_en.htm); | must be performed by a laboratory approved in accordance with Article 3 of Council Decision 2000/258/EC (list of approved laboratories available at http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/pets/approval_en.htm); |
…Gutachten zur Sicherheit einer neuartigen Kaubase als neuartige Lebensmittelzutat („Scientific Opinion on the safety of a ‚novel chewing gum base (REV-7)‘ as a novel food ingredient“ [2]) den Schluss, dass die neuartige Kaubase unter den beantragten Verwendungsbedingungen und in den beantragten Aufnahmemengen sicher ist. | …Opinion on the safety of a “novel chewing gum base (REV-7)” as a novel food ingredient’ [2] came to the conclusion that the novel chewing gum base was safe at the proposed conditions of use and the proposed levels of intake. |
für die Analyse und Prüfung auf Pestizidrückstände in Getreide: Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Department of Food Chemistry, Moerkhoej Bygade 19, 2860 Soeborg, Dänemark | for the analysis and testing of residues of pesticides in cereals: Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Department of Food Chemistry, Moerkhoej Bygade 19, 2860 Soeborg, Denmark |
Verzehrfertige Produkte sollten in kleinen Verkaufsstätten, Fast-Food-Ketten und Restaurants beprobt werden. | Ready-to-eat products should be sampled at small outlets, fast food chains and restaurants. |
„Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues“ (überarbeitete Fassung), erstellt vom GEMS/Food Programme in Zusammenarbeit mit dem Codex Committee on Pesticide Residues, 1997 von der Weltgesundheitsorganisation veröffentlicht (WHO/FSF/FOS/97.7). | Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues (revised), prepared by the GEMS/Food Programme in collaboration with the Codex Committee on Pesticide Residues, published by the World Health Organization 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). |
„Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues“ (revidierte Fassung), erstellt vom GEMS/Food Programme in Zusammenarbeit mit dem Codex Committee on Pesticide Residues, veröffentlicht von der Weltgesundheitsorganisation 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). | Guidelines for predicting dietary intake of pesticide residues (revised), prepared by the GEMS/Food Programme in collaboration with the Codex Committee on Pesticide Residues, published by the World Health Organisation 1997 (WHO/FSF/FOS/97.7). |
Leitlinien für Methodenvalidierung und Qualitätskontrolle zur Analyse von Pestizidrückständen in Lebens- und Futtermitteln sind auf der Website der Kommission veröffentlicht („Method Validation and Quality Control Procedures for Pesticide Residues Analysis in Food and Feed“) [4]. | Guidance concerning ‘Method Validation and Quality Control Procedures for Pesticide Residue Analysis in food and feed’ is published on the Commission website [4]. |
Angaben zum Seuchenstatus sämtlicher Zuchtbetriebe und Weichtierzuchtgebiete in der Union sind abrufbar unter http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/aquaculture/index_en.htm | Data on the disease status of each farm and mollusc farming area in the Union are accessible at http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/aquaculture/index_en.htm |
Berichte des Codex-Komitees für Rückstände von Pflanzenschutzmitteln unter:http://www.codexalimentarius.org/download/report/777/REP12_PRe.pdfJoint FAO/WHO food standards programme Codex Alimentarius Commission. | Codex Committee on Pesticide Residues reports available on:http://www.codexalimentarius.org/download/report/777/REP12_PRe.pdfJoint FAO/WHO food standards programme Codex Alimentarius Commission. |
Stellungnahme des Ausschusses vom 4. Dezember 2002 zur Einführung eines Fett(verbrauchs)reduktionsfaktors (FRF) in die Abschätzung der Exposition gegenüber einem Stoff, der aus Materialien migriert ist, die mit Lebensmitteln in Berührung kommen. http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out149_en.pdf | SCF opinion of 4 December 2002 on the introduction of a Fat (Consumption) Reduction Factor (FRF) in the estimation of the exposure to a migrant from food contact materials.http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out149_en.pdf |
Im Zusammenhang mit Fischseuchen gewährt die Gemeinschaft Dänemark eine Finanzhilfe für die Funktionen und Aufgaben, die das Danish Institute for Food and Veterinary Research, Århus, Dänemark, gemäß Anhang C der Richtlinie 93/53/EWG zu erfüllen hat. | For fish diseases, the Community grants financial assistance to Denmark for the functions and duties referred to in Annex C to Directive 93/53/EEC, to be carried out by the Danish Institute for Food and Veterinary Research, Aarhus, Denmark. |
Die Union gewährt RIKILT — Institute for Food Safety, Teil des Wageningen University and Research Centre, Wageningen, Niederlande, eine Finanzhilfe für die Untersuchung auf Rückstände bestimmter, in Anhang VII Abschnitt I Nummer 12 Buchstabe a der Verordnung (EG) Nr. 882/2004… | The Union grants financial aid to RIKILT – Institute for Food Safety, part of Wageningen University & Research Centre, Wageningen, the Netherlands, for residues of certain substances referred to in point 12(a) of Section I of Annex VII to Regulation (EC… |
Food Red 9 | CI Food Red 9 |
CI Food Yellow 3, Sunset Yellow FCF, Orange Yellow S | CI Food Yellow 3, Orange Yellow S |
CI Food Red 17, FD&C Red Nr. 40 | CI Food Red 17 |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM) und EFSA-Gremium für Materialien, die mit Lebensmitteln in Berührung kommen, Enzyme, Aromastoffe und Verarbeitungshilfsstoffe (CEF); Scientific Opinion on Melamine in Food and Feed. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM) and EFSA Panel on Food Contact Materials, Enzymes, Flavourings and Processing Aids (CEF); Scientific Opinion on Melamine in Food and Feed. |
Stellungnahme zu Fragen im Zusammenhang mit der Änderung der Anhänge der Richtlinien 86/362/EWG, 86/363/EWG und 90/642/EWG des Rates (vom SCP am 14. Juli 1998 abgegeben) (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/index_en.html). | Opinion of the Scientific Committee on Plants regarding questions relating to amending the Annexes to Council Directives 86/362/EEC, 86/363/EEC and 90/642/EEC (Opinion expressed by the Scientific Committee on Plants, 14 July 1998) (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/index_en.html). |
…der Stellungnahme vom 22. November 2000 im Lichte neuer wissenschaftlicher Erkenntnisse (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scf/out90_en.pdf). | …information available since the adoption of the SCF opinion of 22 November 2000 (http://europa.eu.int/comm/food/fs/sc/scf/out90_en.pdf). |
Stellungnahme des Wissenschaftlichen Lebensmittelausschusses zu den Risiken polyzyklischer aromatischer Kohlenwasserstoffe in Lebensmitteln für die menschliche Gesundheit (abgegeben am 4. Dezember 2002), http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out153_en.pdf | Opinion of the Scientific Committee on Food on the risks to human health of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in food (expressed on 4 December 2002) http://ec.europa.eu/food/fs/sc/scf/out153_en.pdf |
Zuständige Behörde Agricultural and Processed Food Export Development Authority APEDA, www.apeda.com/organic. | Competent authority Agricultural and Processed Food Export Development Authority APEDA, www.apeda.com/organic. |
Biokraftstoffe aus Abfällen, Reststoffen, zellulosehaltigem Non-Food-Material und lignozellulosehaltigem Material werden beim Zähler doppelt gewichtet. | Biofuels from wastes, residues, non-food cellulosic material and ligno-cellulosic material count double towards the numerator, |
Auditbericht 2012-6398, verfügbar unter: http://ec.europa.eu/food/fvo/rep_details_en.cfm?rep_id=3022 | Audit Report 2012-6398, available at: http://ec.europa.eu/food/fvo/rep_details_en.cfm?rep_id=3022 |
nach Anhörung des Wissenschaftlichen Ausschusses für kosmetische Mittel und für den Verbraucher bestimmte Non-Food-Erzeugnisse, | After consulting the Scientific Committee of Cosmetic Products and Non-Food Products intended for Consumers, |
nach Anhörung des Wissenschaftlichen Ausschusses für kosmetische Mittel und für den Verbraucher bestimmte Non-Food-Erzeugnisse, | After consultation of the Scientific Committee for Cosmetic Products and Non-Food Products intended for Consumers, |
…EG) Nr. 1235/2008 einen weiteren Fehler enthält, da die Kontrollstelle „Control Union Certifications“ nicht von der Canadian Food Inspection Agency als Erbringerin von Zertifizierungsdiensten in Kanada zugelassen ist. | …EC) No 1235/2008 includes another error, as the control body ‘Control Union Certifications’ is not accredited by the Canadian Food Inspection Agency to provide certification services in Canada. |
Abrufbar unter http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/bees/bee_health_en.htm | Available at http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/bees/bee_health_en.htm |
Im Mittelpunkt der Tätigkeiten sollte wettbewerbsfähige Non-Food-Biomasse stehen und die Nachhaltigkeit der entsprechenden Landnutzungssysteme sollte auch berücksichtigt werden. | Activities should focus on non-food-competitive biomass and also consider the sustainability of related land use systems. |
…über die oben genannten Haarfärbemittel beim Wissenschaftlichen Ausschuss für kosmetische Mittel und für den Verbraucher bestimmte Non-Food-Erzeugnisse (SCCP). | …for the presentation to the Scientific Committee on Consumer Products (SCCP) of the additional information on the above hair dyes. |
…von Tierarzneimitteln und Kontaminanten in Lebensmitteln tierischen Ursprungs in Fougères, Berlin und Bilthoven, 20. Januar 2010, http://ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/residues/lab_analysis_en.htm, angepasst für PCDD/F und dioxinähnliche PCB. | …of veterinary medicines and contaminants in food of animal origin in Fougeres, Berlin and Bilthoven, 20/1/2010, http://ec.europa.eu/food/food/chemicalsafety/residues/lab_analysis_en.htm |
Datum der Annahme: 15. Dezember 2010.Mit Gründen versehene Stellungnahme der EFSA: Modification of the existing MRLs for flubendiamide in various food commodities. | Adopted: 15 December 2010.Reasoned opinion of EFSA: Modification of the existing MRLs for flubendiamide in various food commodities. |
Fortgeschrittene Biokraftstoffe werden in section 9001 des Food, Conservation, and Energy Act von 2008 als Kraftstoff aus erneuerbarer Biomasse außer Stärke aus Maiskörnern definiert. | Advanced biofuel is defined in Section 9001 of the Food, Conservation, and Energy Act of 2008 as 'fuel derived from renewable biomass other than corn kernel starch'. |
Nach Informationen des Verbandes der thailändischen Lebensmittelverarbeiter (Thai Food Processors Association) hat sich die Gesamtausfuhrmenge aus Thailand in die übrige Welt im Bezugszeitraum kontinuierlich um rund 20 % erhöht und lag im UZÜ bei 150000 bis 200000… | According to information provided by the Thai Food Processors Association, the total export quantity of Thailand to the rest of the world steadily increased by around 20 % during the period considered, reaching a volume of 150000 – 200000 tonnes during… |
…Informationen, die jedoch den Bestimmungen der vorliegenden Verordnung nachgeordnet sind: http://europa.eu.int/comm/food/food/chemicalsafety/contaminants/aflatoxin_guidance_en.pdf. | …pdf The guidance document provides additional practical information but the information contained in the guidance document is subordinate to the provisions in this Regulation. |
Jining Jusheng Gourmet Powder Food Co., Ltd, Jining, Shandog, mussten aus den unter den Randnummern 15 bis 18 erläuterten Gründen abgebrochen werden. | Jining Jusheng Gourmet Powder Food Co., Ltd., Jining, Shandog had to be abandoned for the reasons explained in recitals 15 to 18; |
Der vom JECFA (FAO/WHO, Food Additive Series 35, IPCS, WHO, Genf) vorgeschlagene Schwellenwert für die Zieltiere sollte angepasst werden, damit dem Gewicht des jeweiligen Tieres und der aufgenommenen Menge an Futtermitteln Rechnung getragen wird. | JECFA (FAO/WHO, 1996, Food additive series 35, IPCS, WHO Geneva) corresponding threshold for target animal should be adjusted to take into account of animal weight and feed intake. |
Es können Anforderungen des Gemeinsamen FAO/WHO-Sachverständigenausschusses für Lebensmittelzusatzstoffe (Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives, JECFA) oder Anforderungen aus Zulassungen von Lebensmittelzusatzstoffen durch die Europäische Gemeinschaft herangezogen werden. | Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) specifications or specifications from European Community food additive authorisations can be used. |
…EFSA) einen wissenschaftlichen Bericht zu den Ergebnissen der Überwachung der Dioxingehalte in Lebens- und Futtermitteln („Results of the monitoring of dioxin levels in food and feed“ [2]), in dem die neuen von der WHO vorgeschlagenen Werte sowie die jüngsten von der Kommission erhobenen Daten berücksichtigt wurden. | …EFSA) delivered a scientific report ‘Results of the monitoring of dioxin levels in food and feed’ [2] where those new values, as suggested by WHO, and recent information collected by the Commission are taken into account. |
…ein technisches Dokument „Grundlage für ein Pilotprojekt zur Überwachung auf Verluste bei Honigbienenvölkern“ (abrufbar unter http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/bees/bee_health_en.htm) erstellt, in dem den Mitgliedstaaten Leitlinien für die Ausarbeitung ihrer Überwachungsstudien an die Hand gegeben… | …produced a technical document ‘Basis for a pilot surveillance project on honey bee colony losses’ (available at http://ec.europa.eu/food/animal/liveanimals/bees/bee_health_en.htm) providing guidance to Member States to elaborate their surveillance… |
Bewertung der weltweiten Umweltauswirkungen des Verbrauchs von Lebensmitteln und Non-Food-Erzeugnissen in der Union und gegebenenfalls Ausarbeitung von Vorschlägen für Maßnahmen, um den Ergebnissen dieser Bewertungen zu begegnen, und Prüfung der Ausarbeitung eines Maßnahmenplans der… | assessing the environmental impact, in a global context, of Union consumption of food and non-food commodities and, if appropriate, developing policy proposals to address the findings of such assessments, and considering the development of a Union action… |
CWP verweist darauf, dass CRU International Ltd in einer Aktualisierung der Studie „The Market for Industrial and Food Phosphates“ für die Jahre 1998—2002 vorhersagt, dass, während im Jahr 2003 in der Industrie wahrscheinlich insgesamt genügend Kapazitäten zur Befriedigung der Nachfrage… | It pointed out that, in an update of the study ‘The Market for Industrial and Food Phosphates’ for the years 1998 to 2002, CRU International Ltd. had forecast that, whilst the industry was likely to have sufficient capacity overall to meet demand in 2003… |
…und Sicherheitsrisiken (insbesondere chemischen, biologischen, mechanischen und anderen physikalischen Risiken) durch Non-Food-Konsumgüter (z. B.: Kosmetika und ihre Bestandteile, Spielzeug, Textilien, Bekleidung, Körperpflegemittel und… | …types of health and safety risks (notably chemical, biological, mechanical and other physical risks) of non-food consumer products (for example: cosmetic products and their ingredients, toys, textiles, clothing, personal care and household products such as… |
Folglich sind Fang Da Food Additive (Shenzhen) und Fang Da Food Additive (Yan Quan) nicht Gegenstand dieser Auslaufüberprüfung. | As a consequence, Fang Da Food Additive (Shenzhen) and Fang Da Food Additive (Yan Quan) are not subject to the present expiry review. |
…Artikel 8 Absatz 2 der Richtlinie 89/556/EWG in einer Liste auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm | …and listed in accordance with Article 8(2) of Directive 89/556/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm |
…8 Absatz 2 der Richtlinie 89/556/EWG in einer Liste auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm | …which is listed in accordance with Article 8(2) of Directive 89/556/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm |
…17 Absatz 3 Buchstabe b der Richtlinie 92/65/EWG auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/ovine/index_en.htm. | …and listed in accordance with Article 17(3)(b) of Directive 92/65/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/ovine/index_en.htm |
:http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm“. | Approval number of the team |
…Artikel 8 Absatz 2 der Richtlinie 89/556/EWG in einer Liste auf der Website der Kommission aufgeführt ist; siehe http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm. | …and listed in accordance with Article 8(2) of Directive 89/556/EEC on the Commission website: http://ec.europa.eu/food/animal/semen_ova/bovine/ova_embryos_en.htm. |
Abschnitt 5 enthält einen kurzen Überblick und ein Flussdiagramm zur Erstellung einer Risikobewertung gemäß diesem Leitfaden. Mit „Verbraucherprodukten“ sind hier generell „Non-Food-Verbraucherprodukte“ gemeint. | A quick overview and a flow chart on how to prepare a risk assessment pursuant to these guidelines is provided in section 5 – ‘Consumer products’ mean non-food consumer products throughout these guidelines. |
Es kann angezeigt sein, für solche Zusatzstoffe zusätzlich zu den MRL einen maximalen mit der Lebensmittelherstellung vereinbaren Rückstand (Maximum (food product) Processing Compatible Residue, MPCR) in Erwägung zu ziehen. | For such additives, it may be appropriate to consider a ‘maximum (food product) processing compatible residue’ (MPCR) in addition to establishing MRL values. |
…unbekannt) wird (in Einklang mit dem Europäischen Runden Tisch zur Nachhaltigkeit in Verbrauch und Produktion von Lebensmitteln (Food SCP) und dem veröffentlichten ENVIFOOD-Protokoll) die Norm PAS 2050:2011 empfohlen. | …unknown), the application of PAS 2050:2011 (BSI 2011) is recommended (in coherence with the European Food Sustainable Consumption and Production Roundtable (Food SCP) and the published ENVIFOOD Protocol). |
Für die Untersuchung auf Rückstände gewährt die Union eine Finanzhilfe an das RIKILT — Institute for Food Safety, Teil des Wageningen University and Research Centre. | For Residue Testing, the Union grants financial aid to RIKILT — Institute for Food Safety, part of Wageningen University & Research Centre. |
Food and Nutrition Paper 5 Rev. 2 — Guide to specifications for general notices, general analytical techniques, identification tests, test solutions and other reference materials. | Food and Nutrition Paper 5 Rev. 2 — Guide to specifications for general notices, general analytical techniques, identification tests, test solutions and other reference materials (JECFA), 1991, 322 pp., English, ISBN 92-5-102991-1. |
„Food Additives in Europe 2000, Status of safety assessments of food additives presently permitted in the EU“ (Lebensmittelzusatzstoffe in Europa 2000. Stand der Sicherheitsbewertungen der zurzeit in der EU zugelassenen Lebensmittelzusatzstoffe), Nordischer Ministerrat, TemaNord 2002:560. | Food Additives in Europe 2000, Status of safety assessments of food additives presently permitted in the EU, Nordic Council of Ministers, TemaNord 2002:560. |
Food 2000 SRL | Food 2000 SRL Bocșa, Str. |
Schließlich haben die dänischen Behörden einen Bericht des National Food Institute (NFI) mit dem Titel „Nitrites as food additives — Health aspects and EU Regulation“ (Nitrite als Lebensmittelzusatzstoffe — Gesundheitsaspekte und EU-Recht) vom 30. Oktober 2007 vorgelegt. | Finally, the Danish authorities have submitted a Report of the National Food Institute (NFI) on ‘Nitrites as food additives — Health aspects and EU Regulation’, dated 30 October 2007. |
9411 Zubereiter von Fast Food und anderen Imbissen | 9411 Fast food preparers |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM); Scientific Opinion on Ochratoxin A in Food EFSA Journal 2006; 365:1-56. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on Ochratoxin A in Food EFSA Journal 2006; 365:1-56. |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM-Gremium); Scientific Opinion on Arsenic in Food. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on Arsenic in Food. |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM); Scientific Opinion on Polybrominated Biphenyls (PBBs) in Food. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on Polybrominated Biphenyls (PBBs) in Food. |
EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM): Scientific Opinion on possible health risks for infants and young children from the presence of nitrates in leafy vegetables (Wissenschaftliche Stellungnahme zu den Gesundheitsgefahren für Säuglinge und Kleinkinder durch Nitrate in Blattgemüse). | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on possible health risks for infants and young children from the presence of nitrates in leafy vegetables. |
Wissenschaftliche Berichte der EFSA online abrufbar unter: http://www.efsa.europa.euReasoned opinion on the modification of the existing MRLs for aminopyralid in food commodities of animal origin. | EFSA scientific reports available online: http://www.efsa.europa.eu:Reasoned opinion on the modification of the existing MRLs for aminopyralid in food commodities of animal origin. |
EFSA-Gremium für Lebensmittelzusatzstoffe und Lebensmitteln zugesetzte Nährstoffquellen (ANS-Gremium); Scientific Opinion on the use of Basic Methacrylate Copolymer as a food additive on request from the European Commission. | EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS); Scientific Opinion on the use of Basic Methacrylate Copolymer as a food additive on request from the European Commission. |
EFSA-Gremium für Lebensmittelzusatzstoffe und Lebensmitteln zugesetzte Nährstoffquellen (ANS-Gremium); Scientific Opinion on the safety of steviol glycosides for the proposed uses as a food additive. | EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources (ANS); Scientific Opinion on the safety of steviol glycosides for the proposed uses as a food additive. |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM); „Scientific Opinion on risks for animal and public health related to the presence of T-2 and HT-2 toxin in food and feed“. EFSA-Journal 2011; 9(12):2481. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on risks for animal and public health related to the presence of T-2 and HT-2 toxin in food and feed, EFSA Journal 2011; 9(12):2481. |
…ANS); Scientific Opinion on Chromoprecise® cellular bound chromium yeast added for nutritional purposes as a source of chromium in food supplements and the bioavailability of chromium form this source. | …Opinion on ChromoPrecise® cellular bound chromium yeast added for nutritional purposes as a source of chromium in food supplements and the bioavailability of chromium form this source. |
EFSA-Gremium für Lebensmittelzusatzstoffe und Lebensmitteln zugesetzte Nährstoffquellen (ANS-Gremium); Scientific Opinion on the re-evaluation of curcumin (E 100) as a food additive. | EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS); Scientific Opinion on the re-evaluation of curcumin (E 100) as a food additive. |
EFSA-Gremium für Lebensmittelzusatzstoffe und Lebensmitteln zugesetzte Nährstoffquellen (ANS-Gremium); Scientific Opinion on the re-evaluation of Mixed Carotenes (E 160a (i)) and beta-Carotene (E 160a (ii)) as a food additive. | EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS); Scientific Opinion on the re-evaluation of Mixed Carotenes (E 160a (i)) and beta-Carotene (E 160a (ii)) as a food additive. |
EFSA-Gremium für Kontaminanten in der Lebensmittelkette (CONTAM); Scientific Opinion on the risks for public and animal health related to the presence of citrinin in food and feed. | EFSA Panel on Contaminants in the Food Chain (CONTAM); Scientific Opinion on the risks for public and animal health related to the presence of citrinin in food and feed. |
EFSA-Gremium für Lebensmittelzusatzstoffe und Lebensmitteln zugesetzte Nährstoffquellen (ANS-Gremium); Scientific Opinion on the safety of stigmasterol-rich plant sterols as food additive. | EFSA Panel on Food Additives and Nutrient Sources added to Food (ANS); Scientific Opinion on the safety of stigmasterol-rich plant sterols as food additive. |
…Quellen für alle Verkehrsträger wird der Beitrag von Biokraftstoffen, die aus Abfällen, Reststoffen, zellulosehaltigem Non-Food-Material und lignozellulosehaltigem Material hergestellt werden, doppelt gewichtet gegenüber dem sonstiger Biokraftstoffe. | …of transport referred to in Article 3(4), the contribution made by biofuels produced from wastes, residues, non-food cellulosic material, and ligno-cellulosic material shall be considered to be twice that made by other biofuels. |
Bescheinigungserteilende Stelle Ministry of Agriculture and Forestry (MAF) — New Zealand Food Safety Authority (NZFSA). | Certificate issuing body Ministry of Agriculture and Forestry (MAF) — New Zealand Food Safety Authority (NZFSA). |
Bescheinigungserteilende Behörde Ministry of Agriculture and Forestry (MAF) — New Zealand Food Safety Authority (NZFSA). | Certificate issuing authority Ministry of Agriculture and Forestry (MAF) — New Zealand Food Safety Authority (NZFSA). |
Rechtssache 265/85 Van den Bergh en Jurgens BV und Van Dijk Food Products (Lopik) BV gegen Kommission, Slg. 1987, S. 1155, Randnummer 44 | Case 265/85 Van den Bergh en Jurgens BV et Van Dijk Food Products (Lopik) BV v Commission [1987] ECR 1155, paragraph 44. |
Food Red 57 Rubinpigment BK | CI Pigment Red 57; Rubinpigment; Carmine 6B |
CI Food Red 10 | CI Food Red 10, Azogeranine |
CI Food Orange 6, β Apocarotine | CI Food Orange 6 |
CI Food Green 4, Brilliantsäuregrün BS, Lisamingrün | CI Food Green 4, Brilliant Green BS |
Food Green 4, Brilliantsäuregrün BS | CI Food Green 4, Brilliant Green BS |
CI Food Orange 7, β-apo-8′-Carotinester, Carotinsäureester | CI Food Orange 7, β-apo-8′-carotenoic ester |
CI Food Blue 1, FD&C Blue Nr. 2, Indigo-Karmin | CI Food Blue 1 |
CI Food Blue 2, FD&C Blue Nr. 1 | CI Food Blue 2 |
CI Food Black 1, Schwarz PN | CI Food Black 1 |
Food Yellow 3; Gelborange RGL | CI Food Yellow 3; Orange Yellow S |
CI Food Yellow 4, FD&C Yellow Nr. 5 | CI Food Yellow 4 |
CI Food Red 3, Carmoisin | CI Food Red 3 |
CI Food Red 9, Naphtholrot S | CI Food Red 9 |