English | Deutsch |
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nouns | Substantive |
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cheese | Käse |
cream cheese | Frischkäse |
cottage cheese | Hüttenkäse |
curd cheese | Quark |
cheese grater | Käsereibe |
soft cheese | Weichkäse |
curd cheese | Topfen |
soft cheese | Schmelzkäse |
raw milk cheese | Rohmilchkäse |
processed cheese | Schmelzkäse |
feta cheese | Feta |
feta cheese | Schafskäse |
cheese cake | Käsekuchen |
goat cheese | Ziegenkäse |
Parmesan cheese | Parmesankäse |
hard cheese | Hartkäse |
plastic cheese | Scheiblettenkäse |
cheese-dish cover | Käseglocke |
cheese slicer | Käsehobel |
knob cheese | Nillenkäse |
cheese | Nillenkäse |
cock cheese | Nillenkäse |
cheese fondue | Fondue |
Cheshire cheese | Chesterkäse |
raw-milk cheese | Rohmilchkäse |
sheep cheese | Schafskäse |
cottage cheese | Quark |
head cheese | Schwartenmagen |
cheddar cheese | Cheddar |
blue cheese | Blauschimmelkäse |
Camembert cheese | Camembert |
Camembert cheese | Camembertkäse |
cheddar cheese | Cheddarkäse |
mild, full-fat cheese | Butterkäse |
Brie cheese | Brie |
Brie cheese | Briekäse |
poisoning by cheese | Käsevergiftung |
poisoning by cheese | Tyrotoxikose |
poisonings by cheese | Käsevergiftungen |
cheese rind | Käseschale |
cheese noodles | Käsespätzle |
cheese roll | Käsemutschli |
cheese bread roll | Käsesemmel |
cheese roll | Käsesemmel |
cheese bread roll | Käseweckerl |
cheese roll | Käseweckerl |
cheese bread roll | Käsewecken |
cheese roll | Käsewecken |
cheese bread roll | Käsebrötli |
cheese roll | Käsebrötli |
cheese bread roll | Käsebürli |
cheese roll | Käsebürli |
cheese bread roll | Käsemutschli |
cheese bread roll | Käsebrötchen |
cheese bread roll | Käseschrippe |
cheese roll | Käseschrippe |
cheese roll | Käsebrötchen |
open cheese sandwiches | Käsebrote |
open cheese sandwich | Käsebrot |
cut cheese | Schnittkäse |
caraway cheese | Kümmelkäse |
alp cheese | Almkäse |
cheese mites | Käsemilben |
cheese biscuits | Käsegebäck |
cheese mite | Käsemilbe |
cheese graters | Käsereiben |
cheese cake | Quarkkuchen |
cheese hedgehog | Käseigel |
cheese production | Käseherstellung |
cheese mongers | Käsehändler |
cheese monger | Käsehändler |
poisonings by cheese | Tyrotoxikosen |
cheese rind | Käserinde |
cheese slice | Käsescheibe |
cheese slices | Käsescheiben |
cheese fondue | Käsefondue |
cheese cover | Käseglocke |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Harzkäse |
Harz cheese | Handkäse |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Handkäse |
Harz cheese | Harzkäse |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Quargel |
Harz cheese | Quargel |
usage | Sprachgebrauch |
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different as chalk and cheese | passen wie die Faust aufs Auge |
grated cheese | geriebener Käse |
cheese curds | frittierte Cheddarbrocken |
squeaky cheese | frittierte Cheddarbrocken |
squeaky cheese | frittierte Käsebrocken |
cheese curds | frittierte Käsebrocken |
medium-mature cheese | mittelreifer Käse |
semi-hard cheese | halbharter Käse |
Swiss cheese | Schweizer Käse |
Dutch cheese | Holländer Käse |
Harz cheese | Harzer Käse |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Harzer Käse |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Harzer Roller |
Harz cheese | Harzer Roller |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Mainzer Käse |
Harz cheese | Mainzer Käse |
hand-formed pungent soft cheese made from raw milk | Olmützer Quargel |
Deutsch | English |
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Sprachgebrauch | usage |
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…Angabe hinsichtlich der Wirkung von Lactobacillus plantarum TENSIATM in der mittelharten edamerähnlichen Käsesorte „heart cheese“ von HarmonyTM auf die Aufrechterhaltung eines normalen Blutdrucks abzugeben (Frage Nr. EFSA-Q-2010-00950) [3]. | …an opinion on a health claim related to the effects of Lactobacillus plantarum TENSIATM in the semi-hard Edam-type ‘heart cheese’ of HarmonyTM and maintenance of normal blood pressure (Question No EFSA-Q-2010-00950) [3]. |
Für die einer Kontingentierungsregelung unterliegende Ausfuhr von „Swiss or Emmentaler cheese with eye formation“ der Tarifstellen 0406.90.44 bis 0406.90.48 des „Harmonised Tariff Schedule of the United States“ nach den Vereinigten Staaten von Amerika… | For exportation to the United States of America (including Puerto Rico and Hawaii) of cheeses ‘Swiss or Emmentaler cheese with eye formation’ which fall within subheadings 0406.90.44 to 0406.90.48 of the Harmonised Tariff Schedule of the United States and… |
Bestimmte Käsebezeichnungen unter der Rubrik „Cheese and curd“ in Anhang IV des TDCA, bei denen es sich nicht um geschützte EU-Bezeichnungen gemäß Verordnung (EG) Nr. 510/2006 [2] handelt, sollten in Liste 8 gestrichen und in Liste 7 jenes Anhangs aufgenommen werden. | Certain cheese names under the heading ‘Cheese and curd’ in Annex IV of the TDCA, which are not protected EU denominations under Regulation (EC) No 510/2006 [2] should be deleted from List 8 and inserted in List 7 of that Annex. |
Fruit cheese (zum Beispiel, lemon cheese, Damson cheese) | Fruit cheese (for example, lemon cheese, Damson cheese) |
Der Antrag des Vereinigten Königreichs auf Eintragung der Bezeichnung „Staffordshire Cheese“ wurde gemäß Artikel 6 Absatz 2 Unterabsatz 1 der Verordnung (EG) Nr. 510/2006 und in Anwendung des Artikels 17 Absatz 2 der genannten Verordnung im Amtsblatt der Europäischen Union… | In accordance with the first subparagraph of Article 6(2) of Regulation (EC) No 510/2006 and pursuant to Article 17(2) thereof, the United Kingdom’s application to register the name ‘Staffordshire Cheese’ has been published in the Official Journal of the… |
:In Anhang VI Liste 4 des TDCA erhält die Liste unter der Rubrik „Cheese and curd“ folgende Fassung: | In Annex VI, List 4 of the TDCA, the list regarding ‘Cheese and curd’ shall be replaced by the following |
:In Anhang IV Liste 7 des TDCA wird folgende Liste unter der Rubrik „Cheese and curd“ eingefügt: | In Annex IV, List 7 of the TDCA, the following list regarding ‘Cheese and curd’ shall be inserted |
:In Anhang IV Liste 8 des TDCA erhält die Liste unter der Rubrik „Cheese and curd“ folgende Fassung: | In Annex IV, List 8 of the TDCA, the list regarding ‘Cheese and curd’ shall be replaced by the following |
…der vorgelegten Daten zwischen dem Verzehr von Lactobacillus plantarum TENSIATM in der mittelharten edamerähnlichen Käsesorte „heart cheese“ von HarmonyTM und der angegebenen Wirkung kein kausaler Zusammenhang hergestellt wurde. | …presented, a cause and effect relationship had not been established between the consumption of Lactobacillus plantarum TENSIATM in the semi-hard Edam-type ‘heart cheese’ of HarmonyTM and the claimed effect. |
Nur sage derby cheese | only sage Derby cheese |
Nur ungereifte Produkte; gereifte, abgepackte und Stücke geschnittene Produkte; gereifter in Lagen geschichteter Käse (layered cheese) und mit anderen Lebensmitteln verfeinerte gereifte Produkte | only unripened products; ripened products, prepacked, sliced; layered ripened products and ripened products with added foods |
Nur abgepackter, geschnittener Käse; in Lagen geschichteter Käse (layered cheese) und mit anderen Lebensmitteln verfeinerter Käse | only cheese, prepacked, sliced and cut; layered cheese and cheese with added foods |
Staffordshire Cheese (g.U.) | Staffordshire Cheese (PDO) |
Der regelmäßige Verzehr (über einen Zeitraum von mindestens drei Wochen) von täglich 50 g Südamejuust („heart cheese“) der Marke HarmonyTM, der das Probiotikum Lactobacillus plantarum TENSIATM enthält, trägt durch Senkung des Blutdrucks zur Aufrechterhaltung eines gesunden Herz-Kreislauf-Systems bzw. der Herzgesundheit… | Regular consumption (at least three weeks) of 50 g/day Südamejuust (‘heart cheese’) of HarmonyTM brand comprising probiotic Lactobacillus plantarum TENSIATM helps to maintain the cardio-vascular system/heart health through reduction of blood pressure… |